Een fijn en gelukkig leven…wat dat exact betekent, is per persoon verschillend. Datzelfde geldt ook voor de problemen en uitdagingen die het leven biedt. Iedereen heeft ze, maar in welke vorm deze verschijnen, is steeds verrassing.

Het is een feit dat dit op momenten een fijn en gelukkig gevoel in de weg zit. Het is ook een feit dat er altijd wel weer een probleem of uitdaging opduikt.

In veel gevallen zit de oplossing of kans niet in wachten en hopen dat het weggaat. Nee, je verandert iets, waardoor je het opgelost wordt of je gaat door een proces waardoor je ermee leert omgaan.

Op deze manier is het probleem niet meer de baas over jou en voel je je weer wat gelukkiger.

Wilskracht alleen is onvoldoende

Helaas is alleen ‘wilskracht’ vaak niet voldoende voor verandering. Hoe vaak heb je wel niet meegemaakt dat je weet dat iets beter voor je is, maar toch doe je iets anders.

JOUW KLIK is een platform om jou te helpen om die sleutel tot verandering bij jezelf te vinden, waardoor het opeens een stuk gemakkelijker wordt.

Het gaat hier niet om het creëren van een meerjarenplan van waar je naartoe wil (groeien). Dat is onzin. Dat werkt voor bedrijven, maar het leven is daar veel te onvoorspelbaar voor.

Het leven is veranderlijk: de omgeving waarin je zit veranderd, wat en wie jij belangrijk vindt veranderd en jouw interesses veranderen en ook wat je gelukkig maakt veranderd na verloop van tijd.

Om goed met die veranderingen mee te bewegen, is het belangrijk om de vaardigheden te hebben, waarmee je problemen en uitdagingen aanpakt.

Om een paar voorbeelden te geven:

  • Je bent onzeker: jij kunt daardoor moeilijker jezelf zijn.
  • Moeite met ‘nee’ zeggen: je zit je eigen keuzes en tijd in de weg.
  • Negatief denken: je ontneemt jezelf kansen en hebt veel onrust.
  • Snel boos: je verspeelt veel tijd.
  • Moeite met loslaten: je hebt een vol hoofd en minder ruimte voor je talenten.

Door dit te verminderen, krijg je meer grip op je leven. Dit heeft tot gevolg dat je doel/droom die je voor ogen hebt, bijvoorbeeld een betere carrière of een nog sterkere relatie met je partner overtroffen wordt.

De hierboven genoemde problemen, zijn vaardigheden die je kunt trainen en op dit platform vind je daar ook artikelen over. Per onderwerp worden verschillende lenzen getoond, zodat jij je eigen gedrag makkelijker kunt reflecteren.

En als je je aanmeld voor het gratis leden gedeelte kan je hier ook actief mee aan de slag gaan. Dit is aan te raden…Tenminste jij bent op zoek naar een blijvende verandering toch?

Het is dan belangrijk om JOUW KLIK te vinden. JOUW KLIK is de sleutel waarmee jij een eerste stap zet om bijvoorbeeld zelfverzekerder te worden. En je ‘automatisch’ stapjes blijft zetten om dit te doen.

Dit in tegenstelling tot jezelf steeds opladen om steeds de dingen te doen die je zelfverzekerder maken. Voor het opladen heb je wilskracht nodig en die mist weleens.

JOUW KLIK bestaat uit twee dingen:

  • Wat wil je veranderen? Welke situatie zou je graag anders zien?
  • Vind die eerste EERSTE dominosteen die je moet omduwen voor een blijvende verandering, zodat dit ‘automatisch’ gaat, zodat deze verandering plaatsvindt.

Vanaf dat moment heb jij een afslag genomen, geniet je van de rit en kijk om je heen.

Wat maakt dat het verschil?

Zoals gezegd wilskracht, is mooi…maar hierbij moet je constant presteren. JOUW KLIK is gebaseerd op het idee dat jij op een manier getriggert kan worden die bij jou past én dit voor een positieve blijvende verandering zorgt.

Verandering en motivatie zijn iets heel persoonlijks net als het beeld van geluk. Kortom jij moet iets vinden wat voor JOU WERKT.

Eén van de meest effectieve methodes is door anders naar een situatie te kijken. Wanneer je iets van een andere kant ziet en voelt, kan een ingesleten patroon makkelijk omdraaien. (In leden gedeelte zijn daar een paar voorbeelden van.)

Vandaar dat de artikelen die je hier tegenkomt opgebouwd worden vanuit een ‘lens’ ofwel model. Dit is niet de absolute waarheid. Het is een manier om een situatie van een andere kant te belichten. Je kunt voor een probleem ook meerdere ‘lenzen’ gebruiken en daar trek je dan je conclusies uit.

Voorbeeld: als ik wil afvallen, weet ik dat ik moet sporten en minder of geen koekjes moet eten. De tip is nuttig, maar ik heb wel mijn wilskracht nodig om dit te laten gebeuren.

JOUW KLIK is er op gericht om de eerste dominosteen om te laten vallen, waardoor stilzitten en een koekje nemen minder prioriteit krijgen. En dat je vanuit jezelf in beweging komt en de behoefte om te snacken sowieso al minder wordt en op de achtergrond verdwijnt.

Op deze manier kost verandering minder moeite, omdat het niet gebaseerd is op wilskracht. In de plaats daarvan heb jij heb een afslag genomen en volgt nu deze weg. Niets meer niets minder.